Menjar alguna cosa diferent Recepta de Pad Thai a l'espanyola

L’aventura de menjar cada dia sol tenir poc d’aventura i molt de rutina. Les tres o quatre cosetes que saps fer, que et donen joc i molt pocs problemes i… àpat resolt.

Però hi ha dies en què ve de gust un canvi. Aquells dies que et lleves amb una altra força, amb un altre esperit, et mires al mirall, t’animes i dius: “Avui sí. Avui vull menjar alguna cosa diferent”. Alguna cosa que sorprengui aquest paladar acostumat als macarrons amb tomàquet o al filet arrebossat. Res d’experiments amb algues wakame o preparacions amb nitrogen nivell Top Chef.

Avui toca Pad Thai, el plat més conegut de la cuina tailandesa, però amb un gir a l’espanyola. Fideus d’arròs, ou, soja, cacauets… i el nostre toc especial. Cuina d’altres latituds portada al nostre terreny. Diferent, però no tant. Un lleuger canvi en la rutina que t’alegrarà el dia. I, si ho acompanyes amb la teva Font Vella Levité, doncs millor que millor.

Ingredients
  • 160 g de fideus d’arròs
  • 8 llagostins pelats
  • 100 g de pollastre
  • 2 ous
  • 100 g de brots de soja
  • 4 cullerades de cacauets torrats
  • 2 cullerades de sucre morè
  • 2 cullerades de salsa de peix
  • 4 cullerades de pasta de tamarinde
  • 4 cullerades de rave dolç
  • 2 alls picats
  • Cibulet
  • Oli de gira-sol
  • Pebre
Preparació
  • Posa els fideus en remull en aigua freda durant 20 minuts.
  • Posa en un bol la salsa de peix, la pasta de tamarinde i el sucre de canya. Barreja i reserva.
  • Talla el pollastre a tires i posa’l a daurar en un wok. Afegeix-hi els alls i els llagostins per daurar-los.
  • Separa els ingredients cap a un costat del wok i incorpora-hi els fideus i una mica d’aigua perquè es cuinin.
  • Remena els fideus perquè no s’enganxin.
  • Afegeix-hi la barreja del bol preparada anteriorment amb la salsa de peix, la pasta de tamarinde i el sucre de canya.
  • Fes un forat al centre del wok i afegeix-hi l’ou. Quan estigui gairebé quallat, remena-ho i ajunta tots els ingredients.
  • Afegeix-hi el pebre, el cibulet, els brots de soja i els cacauets i remena-ho bé.
  • Afegeix-hi els brots de soja i el cibulet al gust.
  • Incorpora-hi un grill de llima sencer o esprem-la directament al gust.