No tinc temps amb enciam

Dia rere dia, més del mateix. Quin esgotament. No hi arribo. És que no tinc temps per a res. No he pogut veure el tercer capítol de la segona temporada de la meva sèrie preferida, perquè te’n facis una idea. I, per descomptat, ni tan sols he tingut una estona per preparar-me alguna cosa bona per menjar.

Però, de sobte, obres la nevera en mode semidesesperat i ho trobes. A baix, al fons a la dreta. Lluint aquest magnífic color verd, brillant, suggeridor, ple de vida. Tu encara no ho saps, però aquest enciam al qual no pensaves fer ni cas et salvarà la vida. Avui, que ja venies mentalitzat per menjar qualsevol cosa. Avui menjaràs com una princesa. O com un príncep, depèn.

Ja se sap: qui té un enciam, té un tresor. I, si no, mira la recepta que trobaràs una mica més avall. Ràpida, bona i divertida. En cinc minuts, més els cinc segons que trigues a obrir la teva Font Vella Levité preferida, tot resolt. La barreja perfecta per als que tenim poc temps.

Ingredients
  • 100 g d’enciam
  • 1 alvocat
  • 1/2 ceba tendra
  • 70 g de tomàquets cherry
  • 80 g de remolatxa crua o bullida
  • 60 g de pistatxos pelats
  • Suc de 1/2 llimona
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
Preparació
  • Renta bé l’enciam i els tomàquets i talla tots els ingredients.
  • Col·loca una base d’enciam en un plat i afegeix-hi l’alvocat, la remolatxa, la ceba i els tomàquets cherry.
  • Afegeix-hi un grapat de pistatxos pelats.
  • Amaneix-ho amb el suc de mitja llimona i una cullerada d’oli d’oliva.