Necessito menjar més verdura

Necessito menjar més verdura. Necessito menjar més verdura. Necessito menjar més verdura.

La veritat és que, quan ens plantegem la necessitat de canviar els nostres hàbits alimentaris, repetim contínuament aquest mantra com Bart Simpson quan el castiguen a escriure una frase a la pissarra.

Una altra cosa és el que fem.

Potser és que no hem trobat res prou lleugesistible com per passar-nos al verdurisme il·lustrat. Una cosa tan saborosa i tan fàcil de preparar que, combinada amb la nostra Font Vella Levité preferida, ens porti pel camí de menjar bé.

Minestra de verdures és el concepte clau per aconseguir-ho. Una barreja mítica, de les de tota la vida, però a la qual encara no li havies trobat el punt. Potser és pel nom. Minestra no és un terme gaire seductor, evidentment. Potser caldria provar-ho amb “vaporització de brots de temporada sobre emulsió de fruits de l’hort” o amb “stew ecològic amb mesclum vegetal texturitzat”. El que et soni millor, però llança’t a la minestra.

Ingredients
  • 1 ceba mitjana
  • 2 pastanagues
  • 400 g de mongetes tendres
  • 275 g de pèsols
  • 275 g de coliflor
  • 4 carxofes
  • 8 espàrrecs
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • 100 g de pernil a daus
Preparació

Neteja les carxofes i cou-les en una cassola amb aigua i una mica de sal durant 15 minuts. Escorre-les, talla-les a quarts i reserva.

Separa la coliflor en ramets, retira els extrems i els fils de les mongetes i talla-les a trossos juntament amb els espàrrecs i les pastanagues pelades.

En una olla, posa aigua, un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal. Afegeix-hi les verdures i cuina-ho a foc alt fins que estiguin al dente. Quan les verdures estiguin cuites, retira-les del foc i escorre-les.

Escalfa oli en una paella i afegeix-hi la ceba i el pernil. Un cop sofregits, aparta-ho.

Incorpora totes les verdures a la paella del sofregit i rectifica de sal. Remena-ho per barrejar tots els gustos.

*Nota: pots acompanyar la minestra amb un ou escumat.