A mi el que m'agrada és cuinar amb bok choy

I tant que sí! Cuinar és el millor. No ens estranya que t’agradi tant. I és que no cal ser un Ferran Adrià i deconstruir-se unes olives per gaudir de les alegries que dona ficar-se a la cuina i aconseguir uns platassos que ja els agradaria als concursants d’aquests concursos culinaris que arrasen a la tele.

Doncs si el que t’agrada és cuinar, et presentem el bok choy (o pak choi), la verdura oriental que s’ha posat de moda entre els foodies. Es tracta d’una col d’origen xinès amb la qual gaudiràs d’una barreja de gustos molt especial, ja que les fulles són una mica amargues i la tija, lleugerament dolça.

Una combinació increïble, que resulta encara més tremenda si l’acompanyes d’una Font Vella Levité, és clar. El bok choy es pot preparar de moltíssimes maneres: en sopes, saltats, amanides, rotllets de primavera, crestes, estofats… però la combinació més irresistible és la que t’expliquem a continuació. Perquè tu ho vals.

Ingredients
  • 250 g de tofu
  • 2 bulbs de bok choy
  • 1 pebrot vermell
  • 150 g de xampinyons laminats
  • 1 ceba tendra
  • Salsa de soja
  • Mel
  • Oli d’oliva
Preparació
  • Neteja els bulbs de bok choy, el pebrot vermell i els xampinyons.
  • Talla el bok choy en juliana i separa-ho en un bol.
  • Repeteix-ho amb el pebrot i la ceba (talla’ls en trossos mitjans).
  • Talla el tofu a daus i afegeix-lo en una paella amb un rajolí d’oli. Daura’l a foc mitjà-alt i separa’l.
  • Escalfa un wok amb un raig d’oli i afegeix-hi la ceba i el pebrot vermell. Remena-ho durant uns quants minuts fins que estiguin tendres.
  • Afegeix-hi la col xinesa i els xampinyons. Remena-ho fins que estiguin tendres i daurats.