Avui venen amics a casa amb carxofa

Tenir amics a casa és un gran plaer que comporta una gran responsabilitat. Què els prepares? Els agradarà? No els agradarà? Ja em veig venir les crítiques al grup de WhatsApp. Perquè, de vegades, els amics i les amigues fan aquest somriure que sembla indicar que tot els està agradant molt però, en realitat, esperen que siguis una barreja de masterchef i top xef, tot en un. Un Jordi Chicote Cruz.

Mentre els poses una Font Vella Levité, vas preparant la teva jugada mestra. Aquest gran plat que no s’esperen i que t’elevarà al cel dels organitzadors d’àpats amb els amics. Això sí, ves amb compte, perquè si triomfes molt, potser es presenten a casa teva cada divendres.

La carxofa és el factor sorpresa que els deixarà al·lucinats. Sí, sí, la carxofa. Enfront d'un món gastronòmic dominat per l'hamburguesisme a tort i a dret, la carxofa és un producte natural i que dóna sabor a la teva alimentació. Un pla absolutament irresistible per a una trobada inoblidable.

Ingredients
  • 1/4 de got d’arròs salvatge per persona
  •  1/4 de got d’arròs integral per persona
  •  3 carxofes per persona
  • 1/2 gra d’all per persona
  • 2 cubs de brou per litre d’aigua
  • 1 got d’aigua per persona
  • Oli d’oliva
  • Sal marina
Preparació
  • Pela les carxofes i talla-les en làmines.
  • Daura els alls en una paella amb oli d’oliva. Afegeix-hi les carxofes i una mica de sal.
  • Quan les carxofes estiguin daurades, afegeix-hi l’arròs i salta-ho un parell de minuts.
  • Afegeix-hi aigua amb els cubs de brou fins a cobrir l’arròs.
  • En un altre cassó, posa més aigua a bullir. Ves afegint el brou a l’arròs fins a la seva cocció perfecta.