Feliç tornada a l'escola amb enciam de fulla de roure

Avui, el ‘més difícil encara’: com gaudir de la tornada a l’escola de la mà del nostre nou millor amic, l’enciam fulla de roure.

La tornada a l’escola significa que aquestes fabuloses vacances a la platja i/o muntanya s’han acabat. Però també significa coses meravelloses, com poder començar la col·lecció de fascicles ‘Construeix el teu propi Palau de Congressos i Exposicions’ en sol 450 entregues o, per fi, decidir-te a aprendre txecoslovac. Aquests bons propòsits que tots ens fem quan tornem a casa.

Així que solament és qüestió de prendre’s la tornada a l’escola amb els ingredients adequats. I, encara que sembli que no, l’enciam fulla de roure és un d’ells. És un aliment súper versàtil però, clar, no és qüestió de prendre’l a seques. El seu és envoltar-lo, combinar-lo amb cosetes deliciosament lleugeres per aconseguir aquest bocata amb el qual se’t salten les llàgrimes una vegada que treu el cap pel paper d’alumini. Serveix-lo acompanyat amb una Font Vella Levité, quin millor maridatge.

Ingredients
  • 1 filet de rellom
  • Enciam de fulla de roure
  • Pa de xapata
  • Oli
  • Mantega
  • 130 g de sardinetes en oli
  • 125 g de formatge en porcions
  • 20 g de mostassa
  • Aigua
Preparació
  • Tritura les sardinetes en oli, el formatge en porcions i la mostassa amb un rajolí d’aigua.
  • Afegeix-hi un rajolí d’oli fins a aconseguir una emulsió fina.
  • Passa-ho per un colador xinès i reserva-ho a la nevera.
  • Preescalfa el forn (a dalt i a baix) a 180º.
  • Un cop calent, torra el pa amb una mica de mantega.
  • Escalfa una paella amb un rajolí d’oli i passa-hi el filet intentant que quedi poc fet.
  • Unta el pa amb la crema preparada, col·loca-hi el filet i farceix-ho amb les fulles d’enciam netes.