Pa de pessic de civada L'esmorzar dels campions

És molt possible que el mateix Rocky Balboa fes servir aquesta recepta abans de sortir a entrenar per Filadèlfia i pujar a tota velocitat les mítiques escales del Museu d’Art. Qui sap, potser el secret d’aquests nedadors que guanyen 10 medalles als Jocs Olímpics és esmorzar pa de pessic de civada per augmentar la flotabilitat. I si les mítiques germanes tennistes recorren al pa de pessic abans que al revés liftat?

No ho sabem del cert, però el que sí que és molt clar és que un bon pa de pessic de civada és un esmorzar per a autèntics campions. Energia al màxim per començar el dia amb garanties de guanyar els partits que juguem durant la jornada. O, almenys, de sortir a donar-ho tot.

Esmorzar com campions és una tasca molt senzilla: farina de civada, ous, llet, batre-ho bé… i al cap d’una estoneta tenim el pa de pessic perfecte per començar la jornada amb el màxim de power. Això sí, no oblidem el més important: acompanyar-ho sempre amb la nostra Font Vella Levité preferida.

Ingredients
  • 3 ous
  • 1 iogurt natural (també pot ser de llimona)
  • 3 mesures de iogurt de farina de civada
  • 1 mesura de sucre morè
  • 1 mesura d’oli d’oliva
  • 1 sobre de llevat 1 llimona (suc i ratlladura)
  • 1 nou de mantega
Preparació
  • Preescalfa el forn a 180º (a dalt i a baix). Posa en un bol els tres ous i el sucre i barreja-ho amb un remenador elèctric.
  • Afegeix-hi la farina de civada, el llevat, l’oli i el iogurt i bat-ho perquè no quedin grumolls.
  • Finalment, afegeix-hi el suc i la ratlladura d’una llimona i torna barreja-ho.
  • Prepara el motlle: unta-hi la nou de mantega i escampa-hi una mica de farina per sobre.
  • Aboca la barreja al motlle i introdueix-ho al forn a mitja alçada durant uns 40 minuts.