On som? amb cogombre i tomàquet

Avui, anem d’excursió. I tant que sí! Qualsevol excusa és bona per sortir de la rutina i fer una volta.

A veure, que tampoc cal transformar-se en un Kilian Jornet així de sobte. Hi ha molts reptes excursionístics que no suposen haver de pujar l’Everest aquest cap de setmana.

Simplement, es tracta d’aconseguir que la paraula “excursió” soni com quan a l’escola ens deien: “Demà no hi ha classe, ens n’anem d’excursió”.

La nostra imaginació, immediatament, ens traslladava a parcs d’atraccions o fàbriques de joguines. I la realitat ens col·locava en una fàbrica de tapissos o una planta envasadora de productes lactis. Però la il·lusió no s’esborrava.

Així que ho preparem tot, un cogombre i un tomàquet ben barrejats per menjar alguna cosa bona i refrescant quan toqui recuperar forces. I a caminar fins que no hi hagi cobertura i ens preguntem on som.

Pot ser que no sapiguem on som, però segur que el nostre GPS mental serà molt més feliç que quan hem començat el camí.

Ingredients
  • 2 cogombres
  • 6 tomàquets
  • Coriandre fresc
  • Suc d’una llimona
  • Sal
  • Coriandre
  • Oli d’oliva verge extra
Preparació
  • Renta els tomàquets i talla’ls en daus petits. Col·loca’ls en una safata o un bol.
  • Renta i pela els cogombres. Seguidament, talla’ls en daus i afegeix-los al recipient.
  • Incorpora-hi el coriandre rentat i picat.
  • Esprem una llimona i afegeix-hi el suc juntament amb una mica de sal i un rajolí d’oli.
  • Barreja-ho i reserva-ho uns quants minuts perquè tots els gustos es barregin abans de servir-ho.