D'on ets? amb síndria

Aquest moment, mig meravellós mig incòmode, que es produeix quan et presenten algú. Em caurà bé? Li cauré bé? D’on ets? De què treballes? Quines sèries mires? Mentalment entrem en mode FBI i ens imaginem il·luminant el nostre interlocutor amb un llum articulat fins que ens confessi quin era el seu gust de potet preferit quan era petit.

Però la realitat és molt més complicada que tot això i arriba un moment en què els temes de conversa escassegen. Hem parlat del tema Feliciano-Alba, de Trump, del Brexit, de com de bé els queda l’últim tall de cabell als Gemeliers. Ja s’han tractat tots els temes d’interès general i no sabem de què parlar.

Aquí és on entra en joc la síndria salvadora. Un bon tros per compartir que actua com a trencagel perfecte. Que si no me’n posis tant, que si no soc capaç de menjar-me-la sense tacar-me… la tensió desapareix i pressents que aquest és el començament d’una gran amistat. Doncs res, a brindar amb Font Vella Levité!

Ingredients
  • Síndria
  • Rotlle de formatge de cabra
  • Nous o ametlles
  • Ruca
  • Oli d’oliva
  • Menta fresca
Preparació
  • Talla la síndria en triangles d’1-2 cm de gruix.
  • Escalfa la planxa a foc fort i col·loca-hi els triangles de síndria durant 2 minuts per cada costat.
  • Renta i pica dues fulles de menta.
  • Posa el formatge i la ruca picada sobre un dels trossos i cobreix-ho amb un altre tros. Torna-ho a passar banda i banda per la planxa per escalfar el formatge i retira-ho.
  • Pica un grapat d’ametlles o nous i posa-les per sobre de la síndria juntament amb la menta.
  • Amaneix-ho amb un rajolí d’oli abans de servir-ho.

*Nota: pots afegir-hi olives negres picades.