La pera amb formatge amb formatge stilton

“Aquesta nit venen convidats a casa”. Una combinació de paraules terrorífica quan te la deixen anar a dos quarts de vuit, no tens res preparat i la teva nevera és el desert de Gobi, però fresquet.

Tranquil·litat, no ens posem nerviosos. Hi ha un pla perfecte per donar-los alguna cosa per picar i que es pensin que a casa teva hi viu un Jordi Cruz amb un toc de Gordon Ramsay. És la pera amb formatge. Però quin tros de formatge. El formatge Stilton.

Un formatge que és una de les estrelles de la gastronomia anglesa des de fa moltíssims anys, però que s’ha fet realment famós per un ratolí detectiu que ven milions de llibres.

Fins i tot el mateix Geronimo seria la pera amb formatge amb els seus convidats més distingits si seguís aquesta senzilla recepta acompanyada, és clar, d’una Font Vella Levité ben fresqueta. Un formatge cremós molt bo i la teva beguda preferida; no hi ha cap barreja millor.

Ingredients
  • 4 llesques de pa rústic
  • Mantega
  • Ruca
  • 3 peres
  • 250 g de formatge Stilton
  • Oli d’oliva
Preparació
  • Pela i talla les peres a làmines.
  • Posa una mica de mantega en una paella, daura les peres i separa-ho. Escalfa el forn (a dalt i a baix) a 180º.
  • Col·loca el pa en una plata de forn i tira un rajolí d’oli d’oliva sobre cadascuna de les llesques.
  • Afegeix-hi un rajolí d’oli, la pera i, finalment, el formatge tallat.
  • Posa-ho al forn a gratinar.