Buscar alguna cosa nova amb xaiota

Com ens agraden les coses noves, estrenar, provar alguna cosa. Llocs, gustos, sèries de televisió, filtres d’Instagram… I com ens agrada presumir a les xarxes socials que som els primers a descobrir alguna cosa nova, que hem retuitat abans que ningú el meme definitiu o el GIF que serà trending topic.

Ho portem a dins, ens encanta buscar alguna cosa nova. I, en el cas del menjar, la cosa s’està tornant realment competitiva. Qui més qui menys fa servir el seu Instagram o el seu Facebook com a mostrari de menjars cada vegada més exòtics: cebiche de cua de bou banyat en suc de cardamom amb tallarines de carbassó verd de l’Aconcagua #foodie #instafoodie #delicious #yummy.

Buscant alguna cosa realment nova, hem trobat la xaiota. Però compte, la xaiota s’està posant de moda. La diferència és que és molt més beneficiosa per a la salut. Un fruit que s’utilitza com a hortalissa per combinar al cent per cent amb la teva Font Vella Levité preferida.

Ingredients
  • 4 xaiotes
  • 4 ous
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Coriandre (opcional)
  • Sal
Preparació
  • Pela les xaiotes i talla-les a daus.
  • Bull-les en una olla amb aigua i una mica de sal. Un cop bullides, escorre-les i separa-les. Pela les cebes i els alls, talla’ls i separa’ls (cadascun en un bol).
  • Talla el pebrot a tires i el tomàquet a daus i separa’ls.
  • Escalfa dues cullerades d’oli en una paella a foc mitjà i afegeix-hi primer la ceba picada.
  • Afegeix-hi uns quants minuts després el pebrot, els tomàquets i l’all. Daura-ho tot
  • Afegeix-hi les xaiotes i els ous i remena-ho fins que els ous quallin.
  • Finalment, afegeix-hi el coriandre picat i una mica de sal (al gust). Remena i serveix.