Bloody Mary Un còctel amb llegenda

Aquest conegut combinat es prepara a base de suc de tomàquet i vodka. No obstant això, nosaltres hem volgut modificar lleugerament la recepta original. Per això en prepararem una versió sense alcohol! Saps d’on ve el nom del famós Bloody Mary? A més d’aprendre’n la recepta, n’aprendrem també la història!

LA LLEGENDA DEL BLOODY MARY

Traduït al català, Bloody Mary vol dir “Maria la sanguinària”. Aquest era el sobrenom de la reina Maria I d’Anglaterra, també coneguda com a Maria Tudor. Els protestants anglesos la van anomenar així pel seu regnat ferotge, en què va anul·lar les reformes religioses que el seu pare, Enric VIII, havia instaurat i va tornar a sotmetre el país a l’autoritat del papa. Va dur a terme persecucions en què va condemnar 300 religiosos a morir a la foguera.

Tanmateix, el fet que aquest còctel es digui així no té relació directa amb aquella reina sanguinària, sinó que va ser fruit d’una casualitat. Es creu que quan Fernand Petiot, creador del famós còctel, va servir aquesta beguda per primera vegada, dos clients del seu establiment parisenc li van suggerir aquest nom, a causa del color vermell del combinat i del seu gust explosiu. No obstant això, aquesta versió ha variat amb els anys i, avui dia, no és clar qui va atorgar el nom a aquest còctel exactament, si Petiot o els seus clients.

Ingredients
  • 150 ml de suc de tomàquet
  • 1 cullerada de salsa anglesa
  • Suc de 1/2 llimona
  • 1 cullerada de Levité Llimona
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de pebre molt
  • 3 gotes de salsa tabasco
Preparació

Per preparar aquest còctel sense alcohol, substituïm el vodka per un dels nostres gustos Levité. Pren-ne nota!

En una coctelera o en un got gran, hi afegim el suc de tomàquet, la salsa Worcestershire, les gotes de tabasco, el suc de mitja llimona i la cullerada de Levité.

Hi afegim la sal i el pebre, hi incorporem els gels i ho agitem.

Ho servim en un got i ho decorem introduint-hi una branqueta d’api, amb la qual podem remenar el còctel.

Què et sembla? T’animes a preparar el teu propi Bloody Mary sense alcohol?